Théun Mares werd in 1952 geboren in Zimbabwe.

Op zijn 25ste begon een reeks ingrijpende ervaringen die hem als ziener in contact brachten met een eeuwenoude maar nog levende traditie die hij de erfenis van de mensheid noemde: de Toltec Legacy.*

Een Toltec is een man of vrouw die “kennis” bezit, kennis van het Zelf. Echte kennis is ervaringskennis. Die wordt alleen verworven door het zonder voorbehoud omarmen van de uitdagingen in de praktijk van het dagelijkse leven.
Traditioneel wordt dit ook pad het Pad van de Krijger genoemd. Het verwerven van kennis van en over jezelf – ook je meest duistere kanten – brengt je immers je in contact met je diepste angsten. Daarbij gaat het zelden over ‘hard’ en altijd over ‘hart’. Ongeconditioneerde liefde is uitgangspunt, robuust en onsentimenteel.
Dit leefde hij in alle opzichten.

Théun Mares heeft al zijn kennis over de Toltecs gedeeld in retraites, in adviezen en in boeken.
Die zijn allemaal te vinden op Toltec Legacy. Dit is een actieve, online plek die deze nalatenschap op een eigentijdse wijze ontsluit. Daar kun je ook in contact komen met anderen die dit pad bewandelen waaronder degenen die met hem leefden en werkten.

Théun Mares overleed in 2011 in Chili waar hij met zijn Toltec unit (familie) van krijgers woonde.
Deze groep zet zijn werk voort.

* Théun Mares put uit dezelfde bron als Carlos Castaneda. Zijn weergave van het Toltec pad is echter aanmerkelijk nuchterder en zonder enige glamour. Niet gericht op het bijzondere, paranormale maar allereerst op wat een onberispelijk leven van je vraagt.